Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Hero Jesus comes to town.

Ήρωες, ηρωίδες, πρόσωπα του παρελθόντος ή και της μυθοπλασίας... Όλοι είναι ευπρόσδε­κτοι στο Heroes' Talks. Καλοί, όχι και τόσο καλοί (αυτό με τα χρώματα, άσπρο-μαύρο, γκρι, αυτό, ξέρετε), αμαρτωλοί, φονιάδες, κλέφτες... όλοι έχουν θέση εδώ.
Πώς να μην ήταν ευπρόσδεκτος, λοιπόν, ο Ένας, ο Τεράστιος, ο αδιαμφισβήτητος σούπερ σταρ της λογοτεχνίας, της ποίησης, της μουσικής, του σινεμά, του θεάτρου, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του ψηφιδωτού, του κεντήματος...
Η λίστα των τεχνιτών και καλλιτεχνών που Τον έχουν απεικονίσει, που έχουν εμπνευστεί από Αυτόν για να δημιουργήσουν και να εκφραστούν, που έχουν αποθεωθεί ή, αντίθετα, έχουν απορρι­φθεί, είναι ατελείωτη, χάνεται στα βάθη των αιώνων. 
Αυτός, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται στα χείλη των ανθρώπων όταν τρομάζουν, όταν σοκάρονται, όταν χαίρονται, όταν εύχονται ή απεύχο­νται, όταν κάνουν μεγάλη προσπάθεια και όταν χαλαρώνουν. Είναι στα μυαλά των ανθρώπων όταν έχουν δέκα πουκάμισα και δεν χαρίζουν ούτε το ένα, όταν έχουν εκατό πουκάμισα και χαρίζουν το παλιό και σκισμένο τους (σκεπτόμενοι τις φοροαπαλλαγές), όταν τρώνε μια μπουκιά λιγότερη, όταν τρώνε μια πιατέλα περισσότερη, είναι, τέλος πάντων, πανταχού παρών.
Ποιος είναι Αυτός ο Ήρωας που προκαλεί τόσο αντικρουόμενα συναισθήματα στους κοινούς θνητούς; Ποιος είναι, τέλος πάντων, ο

                                           Ιησούς από τη Ναζαρέτ;  



Το Heroes' Talks τον έχει καλεσμένο, (ναι, καλά διαβάσατε!), για να μοιραστεί λίγη σοφία και να λύσει μερικές απορίες. Λογοτεχνικής, κυρίως, φύσεως (δε λέω “μυθοπλαστικής” για να μην προσβληθούν οι Φαρισαίοι).
Μείνετε κοντά μας, σε λίγες μέρες ο Ιησούς θα μας μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου